Website Oud Zoeterwoude Suetan kwartaalbladen - Stichting Oud Zoeterwoude Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Infrastructuur ==> Brug     

Aantal gevonden publicaties : 2   (uit: 1551)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Artikel: 1984091922  
Titel: De voorganger van de Lagerbergbrug
Rubriek/subrubriek: Infrastructuur / Brug
Verschenen in: 1984
Auteur(s): Warmerdam, C.A.
In een voorgaande uitgave van Suetan (nr. 46, december 1982) werd uitgebreid de historie van de "weddens" in de Weipoortse Vliet behandeld.
Met de toename van het wegverkeer en de noodzaak om de diepgang van de scheepvaart te verbeteren, werden de "weddens" obstakels die niet meer in de moderne tijd passen.
De handelsscheepvaart viel zeker niet onder de zorg van dijkgraaf en hoogheemraden. Wanneer de afwatering op de Rijn en zo noordwaarts naar Spaarndam redelijk goed was en de wedden en ondiepten geen afbreuk deden aan de lozing, liet het college van Rijnland de zaak op zijn beloop.
 

2. Artikel: 1984111011  
Titel: Zoeterwoude een eeuw geleden (04)
Rubriek/subrubriek: Infrastructuur / Brug
Verschenen in: 1984
Auteur(s): Paardekooper jr., C.P.J.
Zoeterwoude, een eeuw geleden, is een eindeloos verhaal op voorwaarde dat Zoeterwoude tot in de lengte van jaren zal blijven bestaan.
Wij vatten de draad weer op in 1882 en buigen ons over de notulen van B. en W. en de gemeenteraad en al lezende krijgen wij een beeld van Zoeterwoude in die jaren.
De gemeente was zeer uitgestrekt: tot aan de Vink aan het einde van de Haagweg, de singels van Leiden, Hooge Rijndijk, Gelderswoude en tot Stompwijk.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 9 januari 2017